İçeriğe geç

Kıpraşmak Ne

Kıpraşmak ne demek TDK?

kıpırdanmak: yerinde sürekli ve yavaş hareket etmek, kıpırdanmak, kıpırdanmak.

Kıynaşık ne anlama gelir?

Türkiye Türk lehçelerinde calıl yakın yer, ekire orada, yanında, yakın, kıt yön, yakın, kıynaşık küçük açıklık, aralık, uğur yön, ön, yakın, kıyı, yaviğ yakın, yavuk çok yakın, aşam zabah çok yakın yer anlamına gelmektedir…

Sevişmek ne demek TDK?

Okşama, en azından 1949’a dayanan Amerikan kökenli bir kelimedir ve öpüşmek, öpüşme ve sert okşama gibi sürtünme yoluyla cinsel eylemler de dahil olmak üzere öpüşmek için kullanılır. Sevişmek genellikle bir sevgi veya cinsel çekim ifadesi olarak görülür.

Kıprak ne demek TDK?

sıf. (< kıpır kıpır+ak) Aktif, huzursuz, kıpır kıpır: Gazete haberlerini bile okuyamıyorum.

Kıyıcı ne demek argo?

Nişanyan’ın (2012: 326) Sözcüklerin Soykütüğü adlı sözlüğünde “kıyak” sözcüğü “yıkıcı, zalim; güzel, yakışıklı (argo)” anlamlarına gelmektedir.

Kınıfır ne anlama gelir?

Urfa ve yöresinde kullanılan kınıfır kelimesi karanfilin adıdır.

Kıdış ne demek?

Kâşgarlı Mahmud’un kıdış-, kidit- ve kıdığ sözcüklerine verdiği anlam göz önüne alındığında, bu sözcüklerin türetildiği kıd- sözcüğünün anlamının “her şeye kıyı, kenar, sınır, hudut yapmak” olduğunu söyleyebiliriz.

Lavuk ne demek?

Genelevde cinsel ilişkiden sonra peçete ve kolonya tutan kişi.

52 ne demek anlam?

Genel olarak, 52 sayısı doğrudan doğru kararlar almak olarak yorumlanır. Bu sayıya yoğun bir şekilde maruz kalan kişilerin hayatlarında doğru kararlar alacaklarını gösterir. Özellikle daha yüksek bir amaca hizmet etmek için önemli işler yapacağını belirtir. Bu görevleri dönüm noktalarında tamamlayarak doğru kararlar alacağınızı gösterir.

Erotizm Türkçe ne demek?

Erotizm kelimesi, antik Yunan mitolojisindeki aşk tanrısı Eros’tan türemiştir. En geniş anlamıyla, iki karşı cinsten bireyin cinsel yakınlığında ve tüm insanlar arasındaki dostluk ve aşk biçiminde aşkın tezahürlerini kapsar. Ancak bu kelime zamanla anlamını daraltmıştır.

Tırrık ne demek argo?

tirrek – Nişanyan Sözlük. Kürtçe (Kurmanji) Tirek “1. osuruk, 2. (argo) kabadayı, övünen”. Bu kelime Kürtçe (Kurmanji) “osuruk” kelimesinden türemiştir. tırrek: Hangi dilde olduğunu bilmiyorum ama “çok korkak” anlamına geliyor.

Kıkırt ne demek?

Kıkırdak nedir? Kıkırdak, eklemlerimizi ve kemiklerimizi koruyan güçlü ve esnek özelliklere sahip bir bağ dokusudur. Vücudumuzun neresinde bulunursa bulunsun, bir şok emici görevi görür.

Gullüm getir ne demek?

Bu günlerde en sevdiğim kelime gullum. Eğlence, eğlence ve isyan anlamına geliyor. Son yıllarda gülmek ve eğlenmek giderek zorlaşırken, bizi moralsizleştiren her birkaç saatte bir yeni gelişmeler yaşanırken, artık içinde bulunulması kötü bir durum gibi görünüyor. Eğlenmemiz, gürültü yapmamız ve inat olsun diye gürültü yapmamız gerektiğini söylüyorum.

Kıptî ne demek TDK?

Türkiye’deki Çingeneler için Türk lehçelerinde abdal, cehūd, çıgań, kıtî, mutrib gibi pek çok kelime kullanılmaktadır.

Kınıfır ne demek TDK?

Urfa lehçesinde yaygın olarak kullanılan Kınıfır, ünlü bir Urfa türküsünde geçtiği için sıkça duyulmuştur. Urfa ve yöresinde kullanılan Kınıfır kelimesi karanfilin adıdır.

Kıkırdamak ne demek TDK?

Cluck: soğuktan kaskatı kesilmiş, çok güçsüz (DS. Kıkırdama: ölmek, soğuktan donmak). gılbaş: başı açık, başı örtmeden. Gilele: fırtına, hortum. Açıklama: düzenbaz, aldatıcı. Kemer: Erkeklere ait birkaç düğmeli yarım kollu yelek.

Kınnık ne demek?

Kınık, Oğuz Türklerinin boylarından biridir. Aynı zamanda Kınık, İzmir’in bir ilçesidir. Kınık kelimesini, baskın özellikten gizlenen bir özellik anlamında kullanmak da doğrudur.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Gaziantep Onkoloji Escort