İçeriğe geç

Temerkuz Ne Demek Tdk

Temerküz ne demek TDK?

[1] Merkezleme. [2] (‘) Bir merkezde toplama, biriktirme, biriktirme.

Temerrüt ne demek TDK?

Temerrüt, borçlu veya alacaklının yükümlülüklerini kanun ve sözleşme kurallarına uygun olarak yerine getirememesi durumu olarak tanımlanabilir.

Bankacılıkta temerküz ne demek?

Birincisi, diğer bankalar onlarla birleşmekten herhangi bir fayda görmüyor. İkincisi, o bölgede bulunan şirketlerin sahipleri bankayı kolayca ve duygusal olarak ayakta tutmak ve maliyetlerini en aza indirmek için finansal olanaklara sahipler. İngilizce: Banka konsantrasyonu.

Temayüz ne demek TDK?

Başkalarından üstün olmak, göze çarpmak, seçkin olmak.

Temerküz etmek ne demek?

Temarküz, “bir yerde toplanma” anlamına gelir ve dilimizde bu anlamda kullanılır.

Turfan ne demek TDK?

Doğu Türkistan’ın hava sıcaklığının en yüksek olduğu bölgesinde kurulan Turfan, “Alev Vahası” olarak da anılıyor.

Temerrüt nedir örnek?

Alacaklı temerrüdünün en yaygın örneği, alacaklının borçlunun borcu ödemeye istekli olduğunu beyan etmesi ancak ödemeyi kabul etmemesidir. Borçlu temerrüdü, borçlunun borçlarını zamanında ve ödeme koşullarına uygun olarak ödememesi durumunda ortaya çıkar. Bir borçlunun temerrüdü, alacaklı ve borçlunun yasal durumu üzerinde önemli bir etkiye sahip olabilir.

Temerrüt olayı nedir?

temerrüt; Bu, borçlunun borçlarını zamanında ödeyememesi durumunda ortaya çıkan tanımdır. Buradaki temerrüt kavramı, iflas etmek ve borçları asla geri ödeyememek olarak anlaşılmamalıdır. Borçlu, borçlarını öngörülen süre içinde tamamen veya kısmen ödeyemediğinde temerrüde düşer.

Temerrüte düşünce ne olur?

Temerrüt, anapara ve faiz ödemelerinin kaybına ve borç verenin itibarının zedelenmesine yol açabileceğinden borç verenler için önemli bir risk oluşturur. Bir borçlu temerrüde düşerse, borç veren teminatı satarak veya yasal işlem başlatarak fonların bir kısmını veya tamamını geri alabilir.

Bankasürans ne demek?

Banka sigortacılığı, tüm sigorta işlemlerinin banka şubesi aracılığıyla gerçekleştirilmesine olanak sağlayan kanalın kısa adıdır.

FTF ne demek?

Fon Transfer Fiyatlandırması (FTF), bankaların yönetim kademesine, kâr merkezi olarak görülen şubeleri, hedefler ve belirlenen stratejiler doğrultusunda kontrol ve disiplin altına alma mekanizması sağlamaktadır.

Banka teyit ne demek?

Onaylayan Banka – Akreditifin talebi veya akreditif açan bankanın onayı üzerine akreditife onayını ekleyen bankadır. Atanmış Banka – Akreditifin kullanıldığı banka veya herhangi bir bankada kullanılmak üzere açılmış bir akreditif durumunda herhangi bir bankadır.

Mütemayiz ne demek TDK?

1. Rakiplerinizden sıyrılmak, kendinizi diğerlerinden farklılaştırmak ve rakiplerinizden üstün olmak.

Temren ne demek TDK?

Temren, okun ucundaki sivri, zırh delici metal parçanın adıdır. Türk Dil Kurumu sözlüğünde Temre’nin anlamı “Ok ve mızrak gibi şeylerin ucundaki keskin demir” olarak verilmiştir. Temren kelimesinin kökünün “demir” kelimesinden geldiği söylenmektedir.

Beynelmilel nedir?

Türk Dil Kurumu’nun (TDK) tanımına göre “uluslararası” kelimesi, Arapça kökenli bir kelime olup “uluslararası” anlamına gelmektedir.

Tahribe ne demek TDK?

Arapçadan dilimize geçen “harap” sözcüğünden türemiştir. Sözcüğün sözlük anlamı “bir yere veya bir şeye zarar vermek”tir. Sözcüğün çoğul hali yıkım olarak yazılır. Metaforik olarak yıkım, duyguları incitmek ve düzeni bozmak anlamına gelir.

Tengir ne demek TDK?

Eski Türkçede “gök” veya “gök tanrısı” anlamına gelen, Eski Türk ve Moğol inancı olan Tengricilik’te ise gök tanrısı veya göğün en yüksek ruhudur.

Temren ne demek TDK?

Temren, okun ucundaki sivri, zırh delici metal parçanın adıdır. Türk Dil Kurumu sözlüğünde Temre’nin anlamı “Ok ve mızrak gibi şeylerin ucundaki keskin demir” olarak verilmiştir. Temren kelimesinin kökünün “demir” kelimesinden geldiği söylenmektedir.

Tekadüm ne demek?

ilerlemek, ilerlemek.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Gaziantep Onkoloji Escort